Ylläs MTB Week 10.-14.9.2021

1/5
TAPAHTUMAN KUVAUS:
5. kertaa järjestettävä 5-päiväinen Ylläs MTB Week maastopyöräseikkailu tarjoaa tänä vuonna erityisherkkuja kuten hienoja uusia flow polkuosuuksia Keskisellä laella sekä Kellostapulin kurussa, haastavia tunturien ylityksiä upeasti avautuvien maisemien keskellä sekä raikkaita metsäosuuksia kansallispuiston siimeksessä, Uutuutena poljemme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ehkä kauneimman tunturiylänköpolun Ketomellan ja Pahakurun maisemissa Enontekiöllä.
Yöpyminen tapahtuu Ylläs MTB Weekiltä tuttuun tapaan perinteitä kunnioittaen savottakämpissä sekä hienoissa leiripaikoissa telttaillen. 
Päivämatkat ovat noin 20-35 km / päivä. Ylläksen ja Tunturi-Lapin alueen reilut korkeuserot tuovat haastetta matkaan, mutta hyvällä peruskunnolla niistä selviää mukavasti ja maisemat palkitsevat nousujen jälkeen. Ajopäivien tahti on retki ja muutenkin henki Weekillä leppoisa. Tavoitteena on nauttia polkemisesta ja retkeilystä Tunturi-Lapin ainutlaatuisessa luonnossa, Pysähdymme matkan varrella hengittämään maailman puhtainta ilmaa, nautimme Lapin ruskasta ja edessämme avautuvista maisemista, poimimme marjoja tuoreeltaan suuhun, saunomme ja uimme raikkaissa tunturivesissä. Yhtenä päivänä on mahdollisuus myös supata ja meloa järvellä.
Tapahtuman ajan tavarat kuljetetaan päivittäin seuraavaan majapaikkaan, Ajopäivien aikana päiväreppu on riittävä tarvittavien henkilökohtaisten varusteiden kuljetukseen. Niitä ovat mm. taukotakki, varasisuri, lounas (kuuluu paketin hintaan), juomapullo tai juomapussi..
Tapahtumaan otetaan maksimissaan 10 osallistujaa ja minimi henkilömäärä on kaksi.
HINTAAN SISÄLTYY:
Ruokailut, jotka valmistamme muutamaa poikkeusta lukuunottamatta yhdessä tulilla ja retkikeittimellä. Ruoat ovat tapahtuman luonteeseen hyvin soveltuvia: aamuisin puuroa, leipää, kahvia ja teetä, lounaana keitto sekä leivät tai vastaava ja illalliseksi mm, poroa, kalaa ja risotto, joka vie niin nälän kuin kielen mennessään.
Majoitus savottakämpissä sekä leiripaikoilla teltoissa.
Paikalliset ja kokeneet oppaat takamaan, että saat nauttia parhaista elämyksistä mitä alueella on maastopyöräilijälle tarjota.
Yöpymis- ja leiritavaroiden kuljetus seuraavaan kohteeseen koko tapahtuman ajan.
Kuljetus Ylläkseltä Ketomellaan ja takaisin Pahakurun lenkkiä varten.

HUOLEHDI NÄISTÄ:
Jokaisella tapahtumaan osallistujalla tulee olla henkilökohtainen vakuutus, joka korvaa maastopyöräillessä sattuvat tapaturmat.
Henkilökohtaiset varusteet jotka soveltuvat olosuhteisiin syksyisessä Tunturi-Lapissa: 
  • Kuorivaatteet on syytä olla sateiden ja tuulten varalta
  • 2 villakerrastoa: Yksi ajon ajaksi ja toinen leiriöitä varten
  • Välikerros fleecestä tai villasta viileämpiin päiviin
  • Taukotakkina kevyt untuvatakki on lyömätön
  • Telttaöinä on hyvä huomioida, että yöllä lämpotila voi laskea muutaman asteen pakkasen puolelle, joten makuualustan ja makuupussin tulee olla ok myös pienellä pakkasella
  • Huollettu maastoon soveltuva pyörä
  • Välipalasnacksit oman makusi ja tarpeesi mukaisesti
  • Pyörän varaosat: 1-2 sisäkumia, pumppu, ketjurasvaa

Lähetämme tarkemman varustelistan ilmoittautumisen jälkeen.

MEIDÄN VINKIT:
Mikäli haluat vuokrata pyörän tapahtuman ajaksi, Ylläkseltä löytyy hyvä valikoima pyöriä vuokrattavaksi. Esimerkiksi kelpo fatbiken voi vuokrata viideksi päiväksi hieman alle sadalla eurolla. Autamme mielellämme sinua oikean vuokrapyörän löytämisessä.
Jos haluat täydentää Ylläs MTB Weekin 7 -päiväiseksi, Ylläs Bike Park tarjoaa hienon DH-elämyksen Suomen pisimpiä alamäkireittejä janoaville. Annamme mielellämme myös muita vinkkejä mitä lisäpäivien aikana voisi alueella tehdä.
Ylläs on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja tänne on kätevä tulla junalla Kolariin, bussilla tai lentäen Kittilään, joista jatkoyhteys Ylläkselle järjestyy. Jos haluat saapua paikan päälle autolla, sille löytyy alueelta hyvin julkisia parkkipaikkoja tapahtuman ajaksi.
Yhteydenotot ja ilmoittautumiset:
Tuija Laitakari
0400 767 089
tuija@trailtailor.fi

  • Facebook Ylläs MTB Week

Ylläs valittiin pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi vuonna 2020. Sinulla on nyt tuoreeltaan oiva mahdollisuus tulla nauttimaan alueen hienoista maastoista ja poluista Ylläs MTB Weekille paikallisen ja kokeneen maastopyöräilyoppaan johdolla. 

Ylläs

675 € 

5
päivää
10/9/21-14/9/21
 
OHJELMA:
Päivä 1
Kukas Kukas, Äkäs?
Kokoontuminen Sport Resort Ylläksellä klo 12, josta matka lähtee liikkeelle heti reippaasti kohti taivaita ja alueen parhaita reittejä ylös tunturia kavuten. Päivän aikana herkutellaan useilla tunturinousuilla, upeilla maisemilla, vauhdikkailla laskuilla sekä monipuolisilla poluilla. Yöpyminen leirissä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa.
Matka: noin 30-35 km
Päivä 2
YMW klassikko: Tour de Äkäskero
Yksi Ylläksen alueen herkullisimmista reiteistä niin maisemien kuin polkujen monipuolisuuden puolesta. Päivän vastustamaton flow ja spontaanit onnenhetket vievät mennessään polkijan kokemustasoon katsomatta. Reitillä riittää haastetta, mutta myös runsaasti palkintoja.
Matka: reilut 20 km
Päivä 3
Metsien Taigaa ja Parantavaa Woimaa
Nautimme hyvän matkaa Ylläksen alueen kumpuilevista metsätaipaleista ja raikkaana kimmeltävistä vilvoittavista vesistä. Päivän matkan maalissa odottaa rentouttava ilta ja yö savottakämpässä sekä lempeät löylyt yhdessä Ylläksen parhaista saunoista. Ai että.
Matkan pituus voidaan mitoittaa ryhmän menohalujen mukaan 25-35 km:n välille.
Päivä 4
Pahakuru on Hyvä Kuru
Siirrymme autolla (1,5h) Ylläkseltä Enontekiön puolelle Ketomellaan, josta poljemme ylös Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kauneimmille  
tunturiylängöille. Vietämme päivän polkien, hieman patikoiden ja hienoista maisemista nautiskellen. Leiriöpyminen upealla hiekkarannalla Pallas-Yllästunturin kansallispuistoissa.
Ajomatka reilu 20 km ja pieni patikka tunturin huipulle.

Päivä 5

One More!

Lähdemme paluumatkalle autolla takaisin kohti Yllästä ja nautiskelemme matkalla vielä yhden maisemallisen reitin. Tarjoilija, Yksi vielä!

Ajomatka 10-25 km ryhmän toiveiden mukaan.

Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmanmuutoksiin.